SONGS

::Follow Me::

❤ MEMORIES ❤

16 Disember 2011

MISI 2012

Misi 2012....
MENCARI ANAK ANGKAT...
Sebenarnyer dah lama aku teringin nak mencari anak angkat...
tapi banyak persoalan tentang anak angkat neh
~Senang ker nak bela anak angkat neh?
~Mudah ke nak dapat?
~Bagaimana nak cari baby?
Bila pikir pasal anak ni hati aku benarbenar kecewa...
KENAPA SUSAH SANGAT NAK DAPAT ZURIAT?!
Dulu masa nak dapat Dak Oyen tu pun dekat 2 tahun setengah aku menanti...
Menanti dengan sabar...
tapi Alhamdulillah akhirnyer pada 16 August 2007 aku memilki zuriat yang telah lama aku inginkan...
tapi itu 4 tahun lepas kini aku terus menanti kehadiran zuriat ku yang kedua
sampai sekarang tak berhasil...
sampai dak oyen pun dah pandai berkatakata yang dia inginkan baby...
hurmmmmm

Nanti aku nak berbincang dengan family aku
hope diaowang suppot aku and beri semangat untuk aku...
Amin

15 Disember 2011

3 ABDUL

Abang boboy kesayangan dak oyen dah bersunatlah hehe
Abang boboy yang berani..
Nenek oyen gelarkan tiga anak sedara aku tu 3 ABDUL
Abang Boboy yang pemalu and kaki game!
Abang Aiman yang sangat manje...ank bungsulah katakan...
Abang Amir yang penakut ya amekk...mandi siang hari pun nak berteman haihh




3 ABDUL: Abang eman mau hantam abg boboy hahaha

13 Disember 2011

NAK CITE KE?...

Nak cite ke sal azam tahun baru?
Rasa macam malas dah
Tiaptiap ujung bulan December mesti korang ada pasang azam baru kankan
Macam aku la jugak azam jer tapi takde apa pun
Lagipun kita hanya merancang yang menentukan sudah pastilah ALLAH
So buatlah azam bagaii pun kalo Allah tak perkenankan tak jadi jugak kankan...
SO.....Tahun depan aku malas nak buat Azam
hahahhaahhahahahahahaha

16 November 2011

ZERO

Aku dah BOSAN 


Bestnyer kalo dapat lepaklepak bawah pokok sakura ni kan.... mesti tenang jer mata

29 Oktober 2011

DIA INSAN ISTIMEWA

Dia antara insan yang paling istimewa dalam hidup aku...
Dia seorang insan yang sentiasa menjadi seorang pendengar yang baik....
Dia seorang insan yang sentiasa berkatakata dengan penuh perasaan kasih...
Dia seorang insan yang sentiasa lembut bila berkatakata pada owang sekeliling dia...
Sebab itu dia sentiasa disenangi dan disayangi oleh kawankawan dia...
Seingat aku kenal dia pada tahun 2007...
Masa tu aku tak sangka dia sudi terima aku sebagai sebahagian kawan dia
Sebab dia antara insan yang sangat hot di cenel itu....
Sesapa yang selalu kat cenel tu mesti kenal sapa itu
.
.
.
.
.
.
.
.

MAMASISKA67....Dialah insan istimewa itu

                 Cantek kan mama aku neh?!..... macam pelakon endon :)


                                Mama yang sungguh sweet......

                       Pertemuan kali pertama dengan mama kesayangan centa...

HURM.......

Dia datang hanya untuk menyusahkan aku...
Kehadiran dia hanya menyusahkan aku...
Kenapa aku harus layan dia?!
Kenapa aku harus bersimpati pada insan yang banyak melukakan hati aku...
Hanya kerana aku bersimpati pada dia....
Jika tiada perasaan itu tak mungkin aku layan dia lagi...
Sebab aku bukan seorang pendendam...
Bila dikenangkan betapa kejamnyer dia perlakukan aku sebegitu...
Tapi biarlah...
Aku tak ingin kenang lagi kenangan 13 June 2009 tu...
Biar dia menjadi sebahagian pengalaman hidup...
Semoga dia sentiasa diberikan cahaya kebahagiaan....

28 Oktober 2011

TETIBA

Tetiba aku terjumpa sorang budak yang mirip dan seakan Juana....
Bila tengok senyuman dia....
Wajah dia...
Memang saling tak tumpah macam Juana...
Tetiba aku rendu dengan dia... Hurmmm
Yeahhh sememangnyer aku rendu kenangan sewaktu bersama dia...
Kenangan ketika samasama dahulu...
Tarikh 19 December 2003 tetap ku kenang...
And tarikh 21 May 2003 Memisahkan kita...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..........SIAPAKAH JUANA?!
.
.
.
.
.
.
.
Dia insan yang TERISTIMEWA

23 Oktober 2011

SAJE NAK MENGEDIK

Beckham kenapa ko ni ENSEM SANGAT HA?!
Ko buat aku giler bayang tau...
Sampai laki aku jeles sebab aku suka sangat kat ko huahua
Opkoslah laki aku jeles sebab aku giler bayang kat laki ensem..
Cer aku suka kat Ronaldinho kompem dia tak heran... wakakaka
Walaupun sekarang owang dok gilergiler kat KPOP tapi aku sikit pun tak heran dengan kekacakan mamat korea neh....Bagi aku diaowang bukan dikategorikan kachak tapi SANGAT JAMBU haihh tak selera dowh aku huahua


Aku mula jatuh centa pandang pertama masa piala dunia 1998... Masa dia kena buang padang coz kena kad merah.. masa tu aku tercaricari siapkah pemain yang sungguh kachak itu.. sok pepagi aku terus beli suat kabo n bila aku belekbelek cite sal sukan terpampang wajah dia ketika dibuang padang.. masa tu aku tak kesah langsung sal ko kena buang padang yang penting aku nak tahu name ko jer..hahaha betapa kachak nyer ko masa tu haihh


             Zaman mude remajes fesyen rambut belah tengah betapa kachaknyer ko haihhh

                                               




Pic yang paling kachak bagi aku tapi sekali pandang style bergambar macam geng kpop lak hahaha


                                                       Still Kachak...



                   Kiutnyerrrr... Ailebiu Beckham pOreber lallalala

                                            Aku TAK SUKA Beckham botak! hohh



                            Kembali kepada asal kan kachak ko ada rambut haihh




And paling special is anak dia yang sulung Brooklyn punyer besday sama tarikh dengan aku 4 Mac 1999 cuma beza tahun jer lah...yeahhh macam tautau jer aku suka bapak dia ngee


          Bila dah dewasa nanti mesti ko kachak macam bapak ko kan....

                  Dah dewasa nanti mesti ko terer men bola macam bapak ko...


        Tak payah lah jadi retis macam ibu ko tu men bola lagi bagus...macamlah ko anak aku kan hakhak


                           Anakanak Beckham yang bakal mewarisi bakat bapa dia...Harapharap lah kan

21 Oktober 2011

SUSAHKAN?!

Susahkan kalo anak ada sorang...
Maksud aku susah sebab dia sorang yang jadi perhatian tuk semua...
Saban hari aku dengar mak aku membebel pasal dak oyen...
SEBAB dia tak bagi dak oyen ikut bapak dia balik Jengka 3...
Aku tahu laki aku keje macamana...
Dia bawak lori buah tu sebab mak aku marah sangat dak oyen ikut dia
Yelah kecikkecik dah ajar nek lori
kotkot apaapa terjadi mana tahu kot lori terbalik ke isk2
Budak kecik tahu apa sangatkan tentang sume tu janji dia sonok dapat nek lori...
Kekadang aku bengang gak ariari bawak budak tu nek lori nak waris anak ko jadi macam ko ke bawak lori?
Kalo anak laki xpe gak ni anak ko tu pompuan... kalo anak aku laki aku pun tak hingin anak aku mewarisi keje bapak dia tu haks siyes kejam kan statmen aku huahua
Dak oyen ni pun pelik gak pangai dia...
Walaupun nenet dia bela dia tapi kalo ada bapak dia memang x pandang dah owang sekeliling dia
Even aku sebagai ibu dia...kekadang dia buat tak tahu...Ampeh tol anak aku sorang neh hahaha
Sememangnyer dia sangat rapat dengan bapak dia
Aku kepingin sangat nak baby
Lagipun umo aku dah kertu ntah ada peluang lagi ke tak
Ntahlah kan.... kalo dapat lagi sorang aku nak buat nazar lah
Tapi tak tahu lah nak buat nazar apa kan
Ya Allah aku berharap sangat...Amin





 Manje makjang neh...kalo aku pujuk or marah dia suka guna nama makjang dia..
walaupun manje makjang tapi dia takot dengan makjang dia...bagus dengar kata makjang dia kalo owang len usah haraplah erk....

                                    Ayahngah kakak Juwa Abang Eman



       Abang boboy kesayangan dak oyen... Abang boboy encem Abang eman x encem sebab rambut abg eman x cacak mcm abg boboy hahaha... suka hati jer dak oyen neh...

18 Oktober 2011

.............................

Kenapa sejak dua menjak nih len jer perasaan aku....
Rasa tak hepi...
Rasa sunyi sangat....
Macam takde orang disekeliling aku..sedangkan Umart neh riuh rendah dengan kelibat manusia
Maybe kalo duit lam poket duit berkepuk kepuk baru rase hepi kot haks
Hmmmm ntahlah
.
.
.
.
.
.
Dah lah aku bukan pandai sangat nak membebel pepanjang neh...
aku luah apa yang aku tahu jer..
lagipun buat hape membebel pepanjang bukan owang amik tahu pun sal aku...
kan ollss


17 Oktober 2011

POYES TAIM WITH MYLEBLY FAMILY

Seharian yang sungguh memenatkan.......
Tapi hepi tengok dak oyen membebel bila tengok binatang binatang kat zoo tu...
Dari pintu masuk zoo dia dah tercaricari harimau...
Sambil jejalan mulut pokpek tanye mana harimau?
haihhh sabor la dak oyen uiii nanti ada la iskisk ko ingat zoo neh ada harimau jer ke sayang? haha






Dah penat berjalan so apa lagi nek ketapi pusing kali kedua huhu abeh berpeluh ketiak wehhh... nasib bek lah dak oyen tak merunggut penat...
kalo disuruh nyer dukung mampus haku...


BANDAR HILIR TAIM

                                        Mak and Abah tercenta


 Adoyaiii nek beca dengan budak tembun dua owang neh... sian bro perpeluh ketiak wehhh haks







                              Masa untuk nek bot yeahhhh


                              Muka keletihan tapi besh kan adek oyen?!.....




                               Woitttts bot tak balance la!!!!!



Ehehhh ada lak retis buat suting kat A Famosa tu...tak leh nak bergambar bagaiii dia owang tengah suting la cehhh dak gumuk tu jugak yang dapat bergambo hohhh


                                                             Deana Yusoff



                  Sape retis gel yang pegang kamera tu erk?...aku tak cam lak adakah Erin Malik? ntahlah sowie lah erk saya tak pasan lak siapa nama anda







13 Oktober 2011

::Mood: GILER BABIESSS

Arini aku rase mood aku teruk sangat...
~TENSEN...
~BOSAN..
~MENYAMPAH....
~SAKIT HATI....
Segala penyakit hati telah menguasai hati aku...
Bosan sampai tahap aku nak blah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maybe nak datang bulan kot sebab tu mood giler babiss sudah datang huahua
.
.
.
.Geram betul Krushers Oreo aku tumpah lak memang kena sumpah lahanat betul!!

10 Oktober 2011

DATANG BALIK

Datang balik mood susah hati aku neh.....
Memikirkan duit dalam bank makin berkurangan
Macamana cara nak tambah pendapatan?
Bisnes yang selalu orang cakap boleh buat anda jadi Jutawan sikit pun aku tak percaya
kononnyer xpayah buat apaapa just mengadap lappy
tapi bila aku klik hampeh jer....
apa yang pasti kena cari orang tuk menjadi pengikut kita dan seterusnyer begitu lah
kena jual produk dia
kena cari kawan tuk join
memang tak berminat langsung!
Duit ibarat air....
Sekelip mata mengalir....
Ya Allah murahkan rezeki ku dan keluargaku
AAMIN

8 Oktober 2011

Sedih SANGAT Sedih!!!

Subhanallah pepagi bc paper papar berita bapak setan meliwat anak laki dia yang baru berusia 23 hari?!!!! Bukan 23 bulan...23 tahun...tapi 23 hari
Bayangkanlah besa mana lubang muntut dia?
Betapa derita and azab yang baby tu tanggung
Gila BABI punyer jantan hohh elok direjam jer jantan mcm ni dasar bapak gampang! 
TAHNIAH anda telah menempah tiket ke NERAKA!!!





Memang hati aku sangat sentap baca berita kat suratkhabar METRO hari ni......
Anak yang baru berusia 23 Hari telah diliwat oleh seorang bapa yang layak dipangey SETAN
Memang setan and celaka punya manusia....
Kalo kena kat aku memang aku tak bagi muka dengan manusia tu...
Kalo terpaksa bunuh aku sanggup bunuh jantan tu...
DeMI seorang manusia yang baru mengenal dunia selama 23 hari...
Ya Allah jauhkanlah aku dari manusia yang sangat kejam ini dari kehidupan aku....
Aminnnnnn



2 Oktober 2011

RENDU SAYANG

Semakin hari semakin SAYANG
Setiap hari RENDU
Pada siapakah?!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BIO LA RESIA
kuikui

26 September 2011

SAKIT WEHHH

Sobsss sakit betul bahu aku neh....
Berdenyutdenyut sial
Sakit Tuhan jer yang tahu
Telan ubat haram nak baek
Nak suh dak oyen pijak malas anak dara tu
Bapak dia?! tak payah la
Aku lik keje dah berdengkorr
Nak suh bapak aku?
Idok la owang tua tu kalo kita cakap sakit lagi kuat dia picit
serik dah nak suh dia picit
mau terjeritjerit aku menahan sakit hahahha

12 September 2011

LUAHAN HATI

Hmmm semalam tetiba aku macam emo jer...
tapi aku emo lam hati..
nangeh dalam hati...
SEBAB?!...
Tetiba aku kecik hati dengan sikap anak aku sendiri...
bukan katakata dia yang meghiris hati
tapi entahlah...
Aku tahu sejak aku keje neh dia lebih banyak masa dengan bapak dia..
memang dia manje sangat dengan bapak dia...
kalo ada bapak dia kekadang nak cium pun dia tak nak grrr
Bila balik keje nak melayan dia pun tak sempat...
sampai umah terus buat kejekeje umah dulu
pastu dah baringbaring depan tb tautau jer la mata mula mengantuk
pastu mula la malas nak layan dia menmen huhu
bapak dia jer la yang rajin layan dia even pun mata dah tak bole bukak
kekadang lik malam dia dah tido...
sunyi jer...
nak dengar dia membebel..
nak pelukpeluk dia...
nak siyumsiyum dia...
tapi leh buat sume tu taim dia tido or taim mood dia bek kalo tak kedekut amat...hohh




6 September 2011

Raya 2011


                            With My Lebly Family on Pagi Syawal 30 August 2011

                                                              Abang sulung
                                                        Roslan Abdul Rahim
                                                        Zuraini Bte Zainal
                                                        Nurul Azlin
                                                        Ayu Amira
                                                        Amir Aizat
                                                        Alia Maisara



                                                               Abang no 2
                                                        Rozaini Abdul Rahim
                                                        Norzehan Ali
                                                        NorFatehah Najwa
                                                        NorFadullah Najmi
                                                        Muhd Aliff Aiman
 




                                                                 Aku la..... :)
                                                        Mohd Shariff Basri
                                                        Nurin Adriana Nisha


             Adik badik ku 3 orang yang maseh bujang terang tangtang lagi hehe
                                                            Rozana Abdul Rahim
                                                            Rozaidi Abdul Rahim
                                                            NurulNadzirah Abd Rahim



                     Tokwan dan Nenek dengan cucu cucu dia yang seramai 8 orang tu


 Keluarga Besar Waris Allahyarham Abdul Rahman Puteh...Alfatihah buat tokwan ku yang telah kembali kerahmatullah pada 13 September 2010 pada raya ke 4 arwah meninggal...


 Ehehh my Fren? hehhe datang beraya kebetulan rumah nenet dia kat parit 10 jer hepi dapat jumpe u Jieha terutama dapat siyum your baby yang manje n cerdik tu Imani lebiu ols!





                                                       Imani kesayangan ibu centa neh...


                                                          Ehehhhh hasil kerja dak oyen haha