SONGS

::Follow Me::

❤ MEMORIES ❤

31 Disember 2010

Hepi New Year!!!!



Samat Tahun Baru sumer....Rasa kejap jer masa berlalu iskk2
Hope tahun depan lebih gemilang and terbilang......iyo la hahaha
Azam Baru? Nothing just aku ingin jadi seorang pekerja yang berdedikasi and seorang ibu yang terbaik buat anak aku...insyallah ermmm tapi senornyer aku risau gak sebab tahun depan acik dah abis skul n pastinyer dia nak keje and tokwan oyen pun dah mula mengajar balik..aku takut kalo nenet oyen ada hal or kenduri kendara takde sape lak nak jage si oyen toh...biasa bapak dia pepagi dah kuo g keje.... aku harap dipermudahkan segalanye....
Aku nak block fesbuk aku.... tapi bolehkah idup tanpa fesbuk? haha rase sejam tak on fesbuk dah gigil semacam so macamana nak off tuk selama2 lamanyer? aku kecik hati dengan sumeone ermmm
kira off fesbuk neh macam azam jugak kan.... hahaha u ken do it centa!!!! :p

19 Disember 2010

❤ Sաεεէ Mεოօгկ Wﻨէհ Yօս JUANA..

Hari ni 19 Desember 2010 genap 7 tahun persahabatan aku dengan adik kesayangan aku...JUANA
Sweet Memory masa keje kat Kilang Denso Bandar Baru Bangi...
Biar pun kini sudah membawa haluan masingmasing tapi persahabatan ini tetap terjalin...
Hope kita akan menjadi sahabat dunia and akhirat insyallah...





 

17 Disember 2010

Sungguh Saspen....

Hari yang sungguh saspen dalam hidup aku.....
Masa balik keje hujan sungguh lebat...
Walaupun hujan aku redah juo...
Dalam kesejukan meredah hujan tibetibe jer...
Motor aku enjin mampus...Adoyaiii dah la mati kat tempat yang gelap gulita pastu hujan lak tu...
yang paling saspen moto aku mampus kat tempat owang penah exsident dulu...huhu giler seram nek sume mulu rome haku hahaha...Puas aku meyetat moto tapi tak idopidop gak...aku dah riso takut ada lak makhluk len yang kuo almaklum la kat jengka neh kiri kanan hutan..takut spesis babi hutan jer huhu mintak simpang la benda alah tu...
Lastlast laki aku sampai dia setat moto sekali jer terus hidup...alhamdulillah aku riso gak kalo tak hidop takkan nak tinggal moto kt tepi jalan tu...kalo tinggal sok datang kompem tinggal kesan tapak tayar jer... Tuk Yang Berhormat Jengka tolong la pasang lampu jalan area Jengka neh...Saya merayu sangatsangat... hahaha macam la yb bc belog aku kuangkuang

9 Disember 2010

Cita Pasal Azam laaa

Tinggal 3 minggu lagi dah nak masuk tahun baru....tahun depan aku nak cipta azam ke tak erk hahaha siap tanye tu nampak sangat azam yang lepaslepas tak penah tercapai haks betulkan apa saja azam yang kita buat kalo takde usaha tak kemana...

Tahun 2010
Sepanjang tahun 2010 aku rasa takde benda yang menarik pun terjadi harihari hidup aku hanya kerja diam tak diam dah setahun lebih aku keje kat sini... selagi takde masalah mungkin aku akan terus bekerja sebab aku memang xbole duk sesaja kt umah owg kate jadi surirumah sepenuh masa...iskk pelishh la 24jam aku nak duk umah buat serabut otak aku jer lagilagi takde duit masuk nak harap laki bagi berapa la sgt walaupun gaji aku tak seberapa tapi ok la dari takde langsung kan...
Oyen pun dah semakin petah berkatakata...bila la nak ada sorang lagi neh? umo pun dah masuk zaman purba kalo dapat sorang lagi syukur sangatsangat huhu tapi xde rezeki nak buat macamana member aku yang same gak masalah mcm aku tapi dengar cite skg dah melekat alhamdulillah la aku tumpang hepi hope dia selamat smpai bersalin...

Tahun 2011
Azam?! aku senornyer berminat sangat nak buka bisnes sendiri terutamanye bisnes kedai buku takpun bisnes pakaian tuk baby tapi tahutahu jer la mana nak cari modal nak buat loan... asben bukan keje kerajaan nak buat loanloan neh seronok jer tgk owg ada bisnes sendiri terpikir dari mana la diaowg ni amik duit
kalo dah buka bisnes yang berjaya ok la tapi kalo tak berjaya jgn sampai munuh diri sudah haha
Bila tgk iklan kat tenet ni byk promosi yang boleh datang hasil dgn hanya goyang kaki?! iskk leh caya ke sume tu? rasa mcm teringin nak join tapi takut lak yelah dah byk kali dgr cite owg tipu pasal bisnesbisnes kat tenet neh hurmm ntah la...abehabeh berangan jer la yang mampu......

8 Disember 2010

Baru :)






yeahhhhh dah tuko kaber baru kuikui... ni la kenderaan aku g koje nek motor jer la nak beli keta tak mampu bio la laki aku jer yang nek keta karang duadua nek keta kate kaye lak keta sampai dua kankan?... itu jer la yang nak aku cite pelish dun zoom in taw wakakaka

6 Disember 2010

Hepi Dalam Sedih

                      Masa kenduri kawen aku

Ni masa adik kesayangan aku kawen tahun 2008


                                

                Alolo muchuk ibu meragam jer la kojer dia yer




Jalanjalan taim..

Hepihepi sesangat aku dapat jumpe kembali adik kesayangan aku yang telah berpisah hampir 6tahun.. last aku jumpa adik aku masa aku kawen dulu pastu terus terputus hubungan..walaupun kini sudah bawa haluan masingmasing tapi aku still ingat dia tapi tak tahu la dia kan..tak kesah la dia ingat aku ke tak... thanks fesbuk kerana banyak membantu weee... Hepi Dalam Sedih?! iyo la mana la tak sedih bila berpisah dengan anak tersayang..huhu dak oyen ikut nenet dia g kl umah ayahngah dia suke la dak ngegader ibu tu kalo g sana leh poyespoyes dengan makjang dia tinggal la ibu dengan ayah jer kat umah giler boring tak dengar jeritan yang bagai nak tercabut bumbung umah tu hahaha senornyer aku tak kesah sangat dia ikut nenet dia tu bior la selagi nenet n tokwan dia ada bior la dia g manamana karang dah takde kompem ko duk jer memerap kat jengka neh nak harap bapak ko bawak jalanjalan tak payah berangan la oyen.... abihabih pun paling jauh g tongkiat bandar koboi tu yang dia bawak huahua aku dah kenal sangat dengan bapak ko tu...

2 Disember 2010

Serabut Jiwa Dgn Manusia itu

 isk2 serabut betul jiwa aku hidup dengan manusia neh rasa dah lame aku tak mengamuk dengan dia... saje jer aku tahan dengan sikap poyo dia tu kalo aku bersuara alamatnyer jadi perang dunia dh lame perang tak meletus kadangkadang sikap dia tu buat aku angin satu badan..bukan dia tak tahu sikap aku tapi dia saja jer nak buat aku marah macam bagus jer...

24 Oktober 2010

Impian Adik Badik Aku


Tahun neh besday aboh aku kita owang adik badik bercadang nak bagi enpon...aku tengok enpon Nokia C5 neh okeh gak..keypad beso and harga pun takde la mahal sangat hope segala perancangan takde masalah.. saje la nak hepikan aboh lagi pun dah lame dia kepingin enpon baru tapi pendam jer pahampaham jer la banyak benda yang hendak dibayor...

Belog yang aku inginkan...Pelish helep me


CeNta likes Agenda Blogger Template - BTemplates on btemplates.com.


Contoh Template belog macam ni la yang haku nak..tapi sampai sekarang tak leh nak buat..camner eah nak donwlud template yang guna cara neh..kalo dwnld cara kod jer aku lepas haishhh sape la yang leh tolong aku yang serba tak tahu neh...

18 Oktober 2010

Saya Suka Pizza!


Tak tahan napsu aku tengok iklan pizza neh...aku memang suka makan pizza masa aku keje Bangi dulu kalo aku nak makan aku sanggup redah naik bas pegi bandar kajang duludulu aku mana ada transpot abehabeh bas je la yang ado..sekarang neh aku dah menetap kat kampung mana la ado pizza hut kalo teringin nak makan kena pujuk bapak aku pegi Temerloh itu pun kalo ada alasan kalo sajesaje usah harap la dapat pegi almaklumlah Jengka dengan Temerloh tu bukannyer dekat walaupun pada aku dekat jer tak sampai nak buat tek mata berkilokilo dah sampai haks...Bukan aku takde somi nak ajak tapi laki aku ni len sikit babbab jalan tak payah la ajak dia alasan kejekeje...tak abeh dengan keje mengalahkan keje loyer bz bebenor haishhh kalo ikutkan makan hati tapi tak guna gak makan hati selalu karang kena kanser hati lak huahua

15 Oktober 2010

Tսĸﻪг Rսթﻪ Lﻪցﻨ Hսεհսε

Tukar lagi....haishhh kan aku dah cakap aku ni jenis cepat jemu haha tapi sebenarnyer aku tingin sangat buat blog macam sracpbook tu...ada jumpe tapi bila aku downlud mesti tak lepas nape erkkkk peras siot blog santek giler tapi banyak kali aku buat mesti tak lepas haishhhhh takpe nantinanti bila free aku nak cuba sampai boleh aku nak buat blog sampai tahap maksimum sampai aku temui kepuasan bila aku melayari blog cewahhhh...

 Oyen ohhh Oyen bilo kau nak balik ni oyen?! ibu rindu banget sama kamu rindu nak dengar ayat yang sama bila aku bersiap nak pegi keje
Oyen: ibu...ibu nak pegi mana?
Ibu: Nak pegi keje la sayang...
Oyen: Nape ibu tinggal oyen?
Ibu: Ibu keje syg
Oyen: Nape ibu keje?
Ibu: Ibu keje la nanti sape nak beli menan adik? susu? pampers?
Oyen: Nenek kan ada....
Ibu: (dalam hati) bertuah punye cucu huahua

12 Oktober 2010

❤ Nυяιη A∂яιαηα Nιѕнα ❤

video
Rﻨռժս ﻪռﻪĸ ﻨъս
(¬_¬) ❤
Hurmmm rindu banget sama budak oyen neh huhu baru jer bape hari ikut nenet dia g KL.. balik umah sunyi jer takde dengar sore dia jeritjerit memekik ntah hapehape tu hiks acik pun dah mati kutu takde tempat nak menyakatyakat haha lebiu oyen jangan nakalnakal taw

1 Oktober 2010

STRESSS!!! (✖╭╮✖)

   >Gambar ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah pergi kuangkuang<


Haishhh stress pale utak aku nehhhh...stress mengalahkan Yang Berhormat membuat bajet untuk negara huhu bila utak dah jemm rasa malas nak ngadap sumer saat ni apa yang aku nak duduk tepi pantai sambil mengadap laut lagi2 ada buat bbq memang besh siot haha

27 September 2010

Persahabatan Berteraskan Kepercayaan

Salam blogger sumer...kali ni aku nak bercerita tentang sahabat...Kekadang kita berkawan ni kena hatihati jugak tak sume kawan yang kita kenal boleh dipercayai dan memang susah nak dapat kawan yang benarbenar ikhlas sanggup berada disebelah kita waktu dilanda kesusahan kalo kita dalam kesenangan tak payah cite la kan..Kepada pada sahabatsahabat centa jangan sesekali mengkhianati kepercayaan yang ada bila sekali kepercayaan hilang sukar untuk dikembalikan...

25 September 2010

Bengang Tinger Aku Bengang

Bengang tu la yang ku alami selama seminggu neh...bukan bengang perasaan tapi bengang tinger begitu la yang ku rasa sekarang...dah dua doctor aku jumpe makan ubat tapi still macam tu tiada keselesaan bila tinger bermasalah neh..doctor aku cakap tinger aku kena jangkitan sebab batuk..memang batuk kali ni aku teruk sangat aku takut penyakit lama aku kembali terjalin haha adoyaii duludulu masa mude remajess aku selalu kuar masuk spital coz batuk berdarah puncanyer?!...mandi malam doctor dah pesan jangan kerap mandi malam tapi disebabkan aku keja shift balik kul 11malam kalo tak mandi nak tido pun tak selesa..sejak batuk tak baikbaik neh aku kurang skit mandi bukan tak mandi tapi kurangkan kuantiti air yang menyirami tubuh aku neh tapi tatap wangi yer bang kakaka
hope batuk aku ni tak melarat sampai ke paruparu kalo batuk sampai berdarah abis la aku kali ni.... siap2kan wasiat apa yang patut la nampaknyer heks

15 September 2010

CeNta l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] kakHalia(◕‿-)

Leting kat PutraJaya

PapaRich Bangi


15 Sept.10
Akhirnyerrrr...dapat gak aku jumpa kakHalia yang dah lama aku kenal tapi tak pernah bersua muka...Aku kenal kakHalia masa cet kat @15 lagi lame gak aku kenal tapi xde la rapat sangat..segan nak tego2 owg gojess mcm dia tu hiks..Masa ada fb ni br aku rapat skit dgn dia tapi dia rapat dgn dak boyot tu jer kalo tanpa boyot tu aku rasa xjumpe dh dgn dia segan woo nak jumpe huhu Thanks la blnjer aku makan siap bagi angpau lagi adoyaiii nek segan aku..Terima kasih banyak2 eahh akk len kali leh leting lagi hikss

13 September 2010

гεռﻨօսռ E〤-รოĸյթ 89~93

             11 September 2010
                                         

                                                              
  Hari ni ada reunion tuk ex skul aku kat Research Jerantut..Acara bermula pada pukul 8mlm...aku g dengan Yusnita budak jengka 11 sampai2 sana Mandy fong yang jadi penyambut tetamu kira aku saspek dgn dia sanggup datang dari jauh untuk menjayakan majlis reunion tu..Sampai2 sorang dua jer aku kenal kebanyakkan diaowang kelas 5 Sastera naseb bek la yus ikut kalo tak mati kutu aku huhu bukan apa segan la coz aku tak berapa rapat sangat dengan diaowang...Geng 5SP ada 5owang jer termasuk aku Yusnita..yang ada Rosli,Kamariah Dahliah suka aku berborak dengan kamariah yang still macam dulu hepining n banyak berceloteh hehe aku harap pertemuan malam itu bukan pertemuan yang terakhir walaupun aku dh bertemu rakan2 yang lain tapi jauh disudut hati ku aku tetap teringin bertemu dengan beshfren aku masa skul iaitu Zalilah Alias harap2 Tuhan memberi aku peluang utk bertemu dengannya....

Tєʀρɑќsɑ Sɑʍвµиɢ Cµтɨ...Sღ sɑ∂ (╥_╥)

Hari ni aku still cuti tp mlm td dapat berita yang tokwan aku tengah kritikal aku jadi serba salah nak sambung cuti or tak tapi bila pikir2 takut aku tak sempat bertemu kali terakhir so terpaksa la aku bercuti... to mybos im so sory coz menyusahkan dia lama gak kedai tutup hurmmm...
Akhirnyer dlm perjalanan ke Perak aku dapat panggilan dr mak yang tokwan telah pun mengadap ilahi pada 13 Sept pukul 8pagi...hanye doa AlFatihah saja yang dapat aku berikan semoga roh tokwan aku sentiasa tenang disana..kul 10 pagi aku sampai perak ramai sudah sedara mara jiran tetangga yang datang aku bersyukur sangat diberi kesempatan utk menatap wajah arwah untuk kali terakhir..Bagi aku arwah tokwan aku seorang yang sangat baik dan perihatin dengan anak2 n cucu dia...

8 September 2010

Majlis Berbuka Pose Umart

Tahun ke2 aku dijemput utk berbuka puasa bersama geng2 Umart thanks to my bos aka kak Ani coz sudi jemput aku...walaupun aku ni bukan pekerja Umart pe2 saja majlis yang Umart buat pasti aku tidak dilupakan..kira bagus gak dapat kerja dengan orangorang yang berkaitan dengan Umart ni hehe selagi aku diperlukan akan terus berkerja :) video  
P/S: tudung kuning emas tu la my bos aka kak Ani

30 Ogos 2010

Selamat Hari Raya....

video
Selamat Hari Raya Maaf kan segala salah n silap buat sahabat2 yang aku sayang.....
NorEzila aka Manjer
Ayda Awalludin aka MaSiska
Kak Miera aka CunMama
NorHamiza aka Mieza...
Aku sentiasa mendoakan semoga korang dilindungi n dirahmati selalu... Korang sentiasa dihati walaupunnnn

18 Ogos 2010

Blog Berwajah Baru

Yess akhirnyer settle gak ak modife blog neh...ak rase puas hati gak dgn blok br ni..tp ak ni jenis cpt jemu karang dh jemu ak nk tuko lg haha xkesah la byk keje janji ak puas hati..bagi ak blog ni bagus coz bila ada masalah leh luahkan kt sini...kira mcm dairy la tp xleh ler terlampau bercerita karang satu Mesia tahu kecoh lak glem ak haha tp ak ni jenis tak tahu nak mereka cerita ak luahkan apa saje yang terjadi and ak xpandai nak bermadah pujangga and meleret..pe yang penting ak dapat luahkan apa yang terbuku dihati.. Ailebbb BECKHAM ehehehh

16 Ogos 2010

Hεթﻨ Bεรժﻪկ Oկεռ l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] u so mUch!

Hepi Besday yg ke 3thn tuk anak aku Nurin Adriana Nisha...dh 3thn erk maknenet ak tu huhu ibu doakan yg terbaik tuk uyin...muge ak sempat lihat uyin membesar sebagai insan yg dihormati n berguna pada manusia seluruh alam semesta neh aminnnnn

8 Ogos 2010

Salam Ramadan

Wah pejam celik dh masuk bln ramadan blk...Bulan puasa neh aku masuk keje pg diret lik kul 6:30 ptg besh dpt berbuka dgn family..Cepatnyer masa berlalu huhu tak lama lagi besday uyin dh 3tahun rupanyer "mak nenet" aku tu hiks bila dh beso ni terasa teringin lak nk pegang baby lik..aku suka tgk telatah bebdk yg baru nk mengenal dunia ni kekadang kelakar bila uyin berceloteh ntah hape2 haha bila dia dh beso ni sian lak tgk xde geng nak gado...ha kalo dia nk gado2 dgn acik jer la pembuli ank sedara no.1 tu skg yg bakal ikut jejak pembuli si kakak tu musuh uyin gak tu wakaka..Aku sentiasa berdoa agar diberi kesempatan utk melihat uyin membesar n berjaya dlm hdp dia..belajar rajin yer nak sobss jgn ikut pangai mcm acik tu pemalas asik berkepit dgn enpon jer sok2 laki dia mkn nasik lauk caj enpon wakaka

2 Ogos 2010

Jumpe Member Skul

Hari ramai gak aku jumpe member skul kt fb neh..hepi sgt dpt jumpe member2 wpun aku xbrape ingat name2 diowang tp aku still ingat..setakat ni yg aku dh jumpe Azmi saidi bdk bdr pst,Sohaida Ismail J8 n ramai lagi.. tp aku nk sgt jumpe dgn besfren aku ms skul Zalilah Alias bdk jengka 16 mane ntah dia skg...

26 Julai 2010

A∂α αкυ кєѕαн?!...Sαуα Tαк Kєѕαн Dαн (◕‿-)

Hari aku terima sesuatu dr bdk tu...ingatkan hadiah pe tingat lak arini bkn besday aku..mcm penah aku tgk itu brg rupa2nyer brg tu pezen besday yg aku bg haha dia return lik adoyaii apa makneyer aku xmintak pun kalo dh menyampah n rase semak benda tu nape xcampak jer dlm tong sampah??? kenapa lak bg aku blk?? saje jer la tu nak sakitkan hati aku haha blah la lu ada aku kesah??? sudah la minah aku xrugi apa2pun kalo ko xnk anggap aku kwn...